Barion Pixel

Rajzvizsgálati szaktanácsadás

Létrehoztam a Beszédes rajzok programot, amivel feltárom a rejtett erőidet és tiszta énképet nyersz.

Rajzvizsgálati szaktanácsadóként feladatom, hogy Neked ezzel a projekciós eszközhasználattal segítsek a probléma feltárásában, a megértésben, önfejlődésben. A rajzok, rajztesztek olyan eszközök, melyeket a gyermekek, fiatalok és felnőttek esetében és egyéni és csoportos megfigyelésekben is tudunk alkalmazni. pl.párkapcsolati, anya – gyerek stb. kapcsolatok feltérképezésével is.

A gyermek-és felnőtt rajzok, rajztesztek és képi alkotások keletkezési körülményeit is vizsgálom,azok pszichológiai hátterét, és a képi eredményt közösen értelmezzük a rajzvizsgálati módszerek mentén.
A klasszikus rajztesztek alkalmazása mellett, a mintázatelemzés módszerét is bevetjük, gyermekrajzok esetében a rajzfejlődés stádiumait és azok fejlődéslélektani vonzatait is figyelembe vesszük.

Pozitív, lendületet sugárzó a kép,ha az előtted álló tükörképedre nézel?

Bizonytalan, aggódó, szorongó, a reménytelen, vesztes, szégyen szavak jutnak eszedbe?

El tudod azt képzelni, hogy elég a szenvedésből és tervezgetésből?

Mi lenne ha valóban tennél is valamit, először önmagadért?

Kinek szól a beszédes rajzok program?

A programba már 16 éves kortól önként tudsz jelentkezni. Fiatalabbak szülői hozzájárulással, illetve kérésükre vehetnek részt az a rajzvizsgálattal egybekötött coaching üléseken.

Befelé figyelni és rátekinteni életünk különböző területeire az életünk bármely szakában fontos lehet. Vannak helyzetek, melyek különösen felszínre hozzák, hogy kell a megállás és a tudatosabb önreflexió.

Éppen ezért olyan kreatív önismereti gyakorlatokat alkalmazunk, amelyek segíthetnek, hogy más szemszögből megnézd, tervezd meg az előtted álló utat, és jobban értsd, mire érdemes fókuszálnod!

Az óvodáskorú Máté problémáinak feltárása a beszédes rajzok programmal

Ingyenesen letölthető esettanulmány

Mindenkinek van egy – csak egy? – titka. Először nem is a gyermek titka, hanem a szülőké. Mert aggódnak. Titkon minden szülő aggódik. Legalábbis egy kicsit azért, hogy valóban tökéletesen teljesíti- e ezt az életre szóló feladatot. Lehet, hogy eddigi élete legnagyobb feladatát.

Máté mozgása életkorának megfelelő, azonban karját kicsit mereven tartja, vállát megemeli, amikor valamiért nyúl. El is ejti a ceruzát és nehezen bonja a ceruzatartót és tartalmát egyesével óvatosan szedi ki.

Magát 2 évesnek mondja, Máté. Beszéde rendkívül akadozó és hibás, nehezen formálja a betűket, nem találja a szavakat.

Olvasd el, hogy mi történt Mátéval és az édesanyjával folytatott rövid foglalkozás és interjú kereteiben, és miként végződött a találkozó.

Töltsd le az Esettanulmányt!

Kérlek, töltsd ki a kért mezőket .