Barion Pixel

Mediációs szolgáltatás

Az adás és az elfogadás folyamata békét eredményez. A tartós emberi fejlődés alapját az önzetlen adás-elfogadás kapcsolata jelenti.
A konfliktusban lévők, a megértés hiányával élnek, cselekednek.A visszaélések, az önös érdekű adás-elfogadásból és helytelen kommunikációból vagy annak teljes hiányából fakadnak.

Mi a mediáció célja?

Cél,a konszenzus, azaz egy olyan összhang, melynek során az adás elégedettséggel jár és a kapott felajánlás is elfogadásra kerül a felek részéről.

A felek érdekeinek és szükségleteinek kielégítése mellett, az adott ügyben az elképzelések közelítése, úgy hogy egy általuk közösen kialakított új helyzet, életüket károsan befolyásoló alap problémát, konfliktust hosszú távra megoldják, konszenzusra jussanak. Az újonnan kialakított helyzetben, elégedetten, stressz mentesen éljenek egymással vagy egymás mellett.

Amit a mediációról tudni kell

Akkor tudunk mediálni, ha mindkét fél a megegyezésre törekedve és aktívan részt vesz az ülésen.

Önkéntes

Mindkét érintett fél, önkéntes, személyes jelenlétében lehet megkezdeni és végigvezetni az ülést.

Biztonságos

Nyugodt, a felek számára semleges helyen és környezetben történik gyors: mindkét fél vagy csoport számára alkalmas időpontban, már 1 alkalom is elég lehet egy olyan megállapodásra, amely mindkét fél számára megnyugtató állapotot eredményez.

Gyors

Optimális esetben, már 1 alkalom is elég lehet egy mindkét fél számára megnyugtató eredményhez.

Független

A mediáció nem tartozik semmilyen jogi eljárások közé, így eredménye kizárólag a felek akaratától függ. (természetesen minden törvényi szabályozás betartása és figyelembevétele mellett).

Miért válaszd a mediációt?

A mediáció nem tartozik semmilyen jogi eljárások közé, így eredménye kizárólag a felek akaratától függ. (természetesen minden törvényi szabályozás betartása és figyelembevétele mellett).

Hogyan oldhatod fel 1 nap alatt a házassági krízised mediációval?

Ingyenesen letölthető esettanulmány

Ildikó nem tudta behatárolni, hogy vita, konfliktus vagy miféle probléma merült fel köztük, a férjével, de biztos volt benne, hogy kommunikációjuk elakadt. Házasságkötésük után Ildikónál rákos betegséget diagnosztizáltak.

1,5 éves küzdelmük során frusztrálttá váltak és nem beszélgettek, eltávolodtak egymástól.

Ignác szerint eluralkodott rajtuk a tehetetlenség érzése, amit külső segítség nélkül már képtelenek voltak helyesen kezelni.

Olvasd el, hogyan sikerült kilábalni a megrekedt házassági állapotukból az általam végzett egyetlen mediációs ülés segítségével.

Töltsd le az Esettanulmányt!

Kérlek, töltsd ki a kért mezőket .

Típusai, amivel engem felkereshetsz

Családi mediáció

A mediáció segít feltárni a családtagok szükségleteit és igényeit, önmagukkal, egymással szemben és a kapcsolattal szemben is.

Alkalmas családi konfliktusok, így szülő-gyerek, testvérek, egyéb családi vagy élettársi, párkapcsolati viszonyban fennálló konfliktus esetén.Hosszadalmas peres eljárás megelőzésére, rövidebb lezárásra vagy helyette.

Ingatlan mediáció

Az ingatlan használattal és tulajdonlással, szomszédokkal való vitás ügyekben és az egymásnak okozott kár és sérelmes ügyletekkel kapcsolatos konfliktus esetén ajánlott mediátor bevonása.

Főként ajánlom költséges, hosszadalmas jogi eljárás megelőzése érdekében vagy helyette. Lakossági szolgáltatók és lakók, mint fogyasztók közötti problémák megoldására is alkalmas.

Munkaügyi mediáció

Munkahelyen felmerülő konfliktusok esetére, nézeteltérések tisztázására.Munkatársak, vezetők és a munkavállalók között sok időt és energiát felőrlő konfliktusok kezeléséről beszélünk. A kialakult depresszív hangulat megszüntetésére és feloldására alkalmazzuk.

Komoly a közös felelősség a saját és a cégben a hatékony munkavégzés érdekében, hogy minél gyorsabban és hatékonyan kezeljék munkahelyi konfliktusaikat.